Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
magda jankowska Arni -------- krzysztof nowakowski Ewa Maleszak Marek Skiba (5921 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Mirka33 napisał:
Do Kami :

Po pierwsze nie czuje sie bardziej norweska niz rdzenni Norwegowie a skoro tak wywnioskowalas z tego co napisalam to chyba masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego.

Po to jest forum zeby wypowiadac swoje zdanie - a jak Ci sie nie podoba to nie musisz czytac .
Zapisujac sie na kurs tutaj , sprawdzalam kursy w Polsce i wiem jak sie to odbywa .
Skoro uwazasz ze w Polsce lepiej ucza to tak uwazaj , ja mam swoje zdanie .
I tez nauczono mnie jak opuszczac rondo .
Nie rozumiem skad w Tobie tyle wrogosci i jadu - nie znasz mnie nic Ci nie zrobilam a jestes niemila i zaczepna.
Pozdrawiam

bo bzdury piszesz Skoro uważasz ze Norwedzy dobrze jezdza(bo skoro dobrze ucza to musza tez dobrze jezdzic) to jeszcze dłuuuuuga nauka przed tobą
mirka33
Ja zdawalam prawo jazdy tutaj i musze przyznac ze mimo ze kosztowalo mnie to jakies 25 tys - to w zyciu nie zdawalabym w Polsce .
Po pierwsze musze przyznac ze malo jezdzilam prywatnie , cwiczylam plac manewrowy i parking z kims kto ma prawo jazdy i wiekszosc czasu jezdzilam z nauczycielem. Uwazam ze byly to dobrze zainwestowane pieniadze bo teraz jestem swiezym kierowca i nie boje sie jezdzic sama..

-piszesz tak jakbys po kursie w pl wciaz bała sie wsiasc za kierownice
No i potem jest praktyczny - i nie ma jak w Polsce glupich rekawow czy parkowania na skos - tylko mowi cenzor : w prawo , w lewo i po 45 min mowi czy sie zdalo czy nie.
juz w poprzednim poscie ci tłumaczyłam co daje ci ten 'głupi rekaw' a co do parkowania równoległego i równorzędnego sie nie wypowiem skoro uważasz ze jest ono ci niepotrzebne
i nie pisz mi ze jak mi sie nie podoba to mam nie czytac twojego postu bo juz go przeczytałam i czasu cofnąć sie nie da
Nie wydaje mi sie tez bym była wrogo nastawiona do ciebie ale czytajac twoj post znow czytam jaka ta Polska jest okropna a Norwegia wspaniała
rowniez Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ciekawski napisał:

Zgadzam sie z toba w 100%!
Tez tu robilem prawojazdy.
I po zdanym egzaminie czulem sie pewny tego ze potrafie jezdzic.(na drugi dzien jechalem sam do PL)
Bylem z kolega na egzaminie w Pl i to co tam sie dzialo to poprostu kpina i nic wiecej. zauwarzylem ze w Pl najwazniejszy to jest ten durny plac manewrowy(no albo kasa). A czy dzieki niemu ktos bedzie pewniej poruszal sie po drodze?
A tak pozatym to wystarczy popatrzec na statystyki, w norwegii ponad 90% ludzi zdaje za pierwszym razem. Warto dodac ze to instruktor postanawia kiedy ktos jest gotowy do egzaminu i nie ma zadnej ustalonej liczby godzin jazdy.
Znam przypadek ze pewna osoba miala 320 godzin jazdy zanim zostala dopuszczona do egzaminu

hmm chce sie tylko odniesc do tych statystyk jak juz pisałam w pl egzamin jest sprawdzeniem twoich umiejetnosci a tu kolejnym punktem kursu Znajoma z pracy podczas egzaminu omało nie potraciła przechodnia i wiecie co zdała A maz robił prafko na traki tu w no i wygladało to na tej zasadzie ze przez 3 dni jezdził na wykłady a teraz musi wyjezdzic 30 godz u siebie w pracy i jak szef wysle papier ze juz wyjezdził to licencja przyjdzie do pracy poczta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Tak sobie przechodziłem tutaj cichutko bo nie chciałem przeszkadzać, ale mam pytanie.
Chciałem dowiedzieć się co to "parkowanie równorzędne"?
Egzamin zdawałem z dziesięć lat temu i nie pamiętam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Grześ, parkowanie równorzędne - parkowanie mające taką sama wartość, jak parkowanie kogos lub czegoś innego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
grzes.... ja juz od godziny zastanawiam sie nad tym ale poki co uparcie nie "googluje" ... probuje sam dojsc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Hilton napisał:
Grześ, parkowanie równorzędne - parkowanie mające taką sama wartość, jak parkowanie kogos lub czegoś innego.

Ma to jakiś sens

Ulv72 napisał:
grzes.... ja juz od godziny zastanawiam sie nad tym ale poki co uparcie nie "googluje" ... probuje sam dojsc

Ja wymyśliłem że to chodzi o postawienie samochodu tak aby nie wystawał z rzędu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
ulv72 napisał:

Jako moderator, mógłbys to zachowac dla siebie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Hilton napisał:
ulv72 napisał:

Jako moderator, mógłbys to zachowac dla siebie .

To forum budzi skrajne emocje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
wiecie co ?
niepotrzebna sprzeczka to sa dwa swiaty i dwie szkoly.
a dla tych co tutaj zdawali proponuje polski test i on ci powie prawde.acha mam A,B,C,D,E,T.
I MOGE POWIEDZIEC ZE I TU I W POLSCE DOCHODZI DU KURIOZALNYCH SYTUACJI.
POZDRAWIAM.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok